Tette rør

Dersom du har et tett toalett, kjøkkenavløp, sluk eller lignende kan det være lurt å tilkalle en rørlegger før problemet blir verre. Vi kan benytte flere forskjellige metoder for å åpne et tett avløp. Metodene består blant annet i bruk av spesialutviklede kjemikalier som effektivt angriper proppen uten å skade røret og egne verktøy for mekanisk åpning av det tette avløpet. 

Egne butikkinnkjøpte midler anbefales ikke, da vi ofte opplever at problemet forverres, enten ved feil bruk av produktene eller ved at feil type produkt benyttes.

Tette rør er et vanlig problem for mange husholdninger og bedrifter. Om blokkeringen ikke blir fikset kan det føre til ulemper, ubehagelig lukt og til og med potensielle helsefarer. 

En av de vanligste årsakene til tette rør er opphopning av avfall og fett. Over tid kan husholdningsavfall som matrester, hår, såperester og oljer hope seg opp i rørene. Denne opphopningen innsnevrer passasjen for vannstrømmen og fører til slutt til en blokkering. I næringseiendommer som har restaurant eller hotelldrift er tette avløp et vanlig problem på grunn av opphopning av fett og oljer i rørene.

For å unngå at disse vanlige årsakene fører til tette rør, er det viktig med regelmessig rengjøring og vedlikehold. En strategi er å bruke siler i vasker, dusjer og badekar for å fange opp større rusk før det havner i avløpet. I tillegg er det viktig å rengjøre disse filtrene jevnlig for å unngå at de bygger seg opp.

Slik hindrer du tett rør på kjøkkenet: På kjøkken der det brukes mye fett, anbefales det å helle varmt vann ned i avløpet etter hver bruk. Dette bidrar til å hindre at olje og fett størkner i rørene. En blanding av natron og eddik kan også helles ned i avløpet ukentlig som en naturlig rengjøringsløsning som bryter ned eventuelle avleiringer.

Til tross for forebyggende tiltak kan det likevel oppstå tette rør. Vi tilbyr en rekke tjenester for å åpne rørene, blant annet slamsuging. Våre erfarne teknikere bruker topp moderne utstyr for effektivt å fjerne blokkeringer og sikre god vannføring.

Tette rør er altså et vanlig problem som kan føre til ulemper og helsefare hvis det ikke løses på riktig måte. Ved å kjenne til de vanligste årsakene og iverksette egnede rengjørings- og vedlikeholdsstrategier kan du unngå tette rør. Ved tilstopping er det imidlertid best å overlate dette til fagfolk.

Har du problemer med tette rør i ditt bygg? Ta kontakt med oss i dag. 

Del innlegget:

Innholdsfortegnelse

Service arbeid

Timepriser

Kr. 1.187,50 inkl. mva.
per påbegynte time.

Pris for servicebil belastes
kr. 750,- inkl. mva.
per dag/ per besøk.

Kontaktinformasjon

Skreddersydde rørleggertjenester for borettslag, eiendomsforvaltere etc.

Tore Orvei AS logo

Kontaktskjema